Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV3 testar Schulmans mamma-serie

Publicerad: 25 september 2015, 10:29

Bild ur nya serien.

Nästa vecka sänder TV3 ett pilotavsnitt av anitha Schulmans tv-serie "Mammor". Nu hoppas hon på framgång och att det blir en förlängning.


Ämnen i artikeln:

TV3Anitha ClemenceMTG TV

Anitha Schulman både bloggar och poddar om livet som mamma. Nu tar hon tagit samma tema och skapat en tv-serie om mammalivet.
– Jag kände att det var lika bra att gräva där man står istället för att hasta vidare. Jag började skriva på en serie för fyra år sedan, men då var det i en annan form och en annan konstellation. Sedan kom vi på att sketchformatet passade bäst. Det finns så många olika mammakaraktärer att fylla, säger hon.

I rollerna syns bland annat Julia Dufvenius och Malin Gramer, liksom Anitha Schulman själv.
– Att vara mamma är en kunskap som alla kan vara experter på. Det är därför det råder polsk riksdag i alla mammaforum. Alla vet bäst utifrån sina perspektiv, vilket vi har tagit till vara på, säger hon.

Redan för fyra år sedan började Anitha Schulman skissa på en tv-serie om mammor. Men då var tanken att skapa en familjekomedi i stil med Solsidan. Den nya serien är istället sketchbaserad. Inspelningen skedde i slutet av sommaren, och på torsdag kommer TV3 att sända piloten. Något löfte om förlängning finns inte.

Varför bara ett avsnitt?
– Jag antar att tv-kanalerna är räddare för felköp i dag eftersom det är en så pass bräcklig marknad och hög konkurrens. Därför vill de testa och se hur det går säger hon och fortsätter:

– Vi hoppas på att folk kommer gilla den lika mycket som vi. Det har inte funnits ett sketchprogram för kvinnor 30+ sedan Mia och Clara.

Mammor är producerad av MSL Studios där Calle Schulman är kreativ chef.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TV3Anitha ClemenceMTG TV

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.