Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4-ankare tar över Kalla Fakta

Publicerad: 31 januari 2014, 16:21

Jenny Alversjö.

Foto: Pressbild.

Jenny Alversjö tar över Kalla Fakta efter att Lena Sundström lämnat som programledare för att bli krönikör på DN.


”Grattis Jenny Alversjö, snart 40! Fast det är egentligen inte  födelsedagen vi hurrar för. Jenny har tackat ja till att bli  programledare för Kalla Fakta.”

Så skriver TV4 på sin blogg.
– Jag  har varit på TV4 i många år både som redaktör och programledare.  Jag har i mitt arbete samarbetat med Kalla Fakta från gång till annan  och jag känner mig glad och jättestolt över att vara en del av Kalla Fakta  fullt ut, säger Jenny Alversjö.

Hur ser du på konkurrensen från SVT:s Uppdrag Granskning?
–  Granskande samhällsprogram behövs och särskilt i tider som dessa då det  med hjälp av sociala medier är lättare att slå larm. Konkurrens är också  nyttigt, säger Jenny Alversjö.

Hon berättar att hon brinner för historier om människor och att hon inte är rädd för att stå upp för sin åsikt.

–  Min styrka och samtidigt min svaghet är att jag lätt blir väldigt  engagerad. UG:s reportage om näthatet är ett utmärkt exempel på detta. Det visar också vilken impact det får då man går samman kring något. Jag  hoppas vi får se fler sådana projekt, säger Jenny Alversjö.

Hon uppger också att hon har den yttersta respekt för Uppdrag Granskning.

–  Jag hoppas att jag kan ta Kalla Fakta till nya höjder. Vi har ju ett  väldigt spännande år framför oss. Inte minst med tanke på att det är  valår, säger Jenny Alversjö.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.