Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 begär prövning av reklamplacering

Publicerad: 30 december 2013, 10:52

Foto: TV4

TV4, som två gånger dömts för placeringen av ett reklamavbrott i "Morden i Sandhamn", vill nu att saken ska prövas av Högsta förvaltningsdomstolen.


Ämnen i artikeln:

TV4

Det var i december förra året som TV4 lade in ett reklamavbrott mitt i ett dramatiskt skede i "Morden i Sandhamn". Granskningsnämnden reagerade och begärde att förvaltningsdomstolen skulle döma TV4 för brott mot radio- och tv-lagen.

I lagens 8 kapitel står det att reklamavbrott bara får göras anpassat till programmets rytm, i naturliga pauser. TV4 å sin sida menade att avbrottet var tänkt som en dramaturgisk effekt för att skapa en cliff-hanger.

Förvaltningsdomstolen valde att gå på Granskiningsnämndens linje och dömde TV4 att betala ett vite på 25 000 kronor. Domen fastställdes efter överklagande av Kammarrätte.

Men TV4 anser att domen är principiellt viktig och överklagar nu till Högsta förvaltningsdomstolen. Bland annat anför TV4 att pausen är av dramaturgisk art och skrivits in redan på manusstadiet, meddelar Nyhetsbyrån Sirén.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.