Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 byter sportchef

Publicerad: 18 november 2013, 13:10

Hans Pekkari.

Hans Pekkari slutar som sportchef på TV4 och blir i stället kanalchef för TV4 Sport och koncernens nya kanal TV12, som startar i vår. Han efterträds av Fredrik Olofson som varit biträdande sportchef de senaste tre åren.


Ämnen i artikeln:

Hans PekkariTV4TV12

Hans Pekkari slutar som sportchef efter elva år på posten. Men han stannar kvar inom TV4-gruppen och blir vid årsskiftet kanalchef för TV4 Sport och TV12 – sport- och livsstilskanalen som startar i vår och som ska bland annat ska sända Zlatans ligamatcher med PSG.

Pekkaris nya arbetsuppgifter ligger inom ramen för den stora omorganisationen på TV4, som Resumé tidigare skrivit om.

Bland annat får Johan Kleberg, senast vd för CMore, det övergripande ansvaret för programverksamheten i den nya rollen som innehållsdirektör på TV4-Gruppen. Cecilia Beck-Friis, chef för digitala medier, blir ny vice vd och övergripande ansvarig för affärs- och teknikutveckling, och Peter Lindström får utökat ansvar för TV4 Play.

–      Jag  blev tillfrågad av kanaldirektören Peter Lindström om att ta jobbet som  kanalchef för TV12 och TV4 Sport och tackade ja rätt omgående.  Jag får jobba med ett bredare utbud och lära mig nya saker inom  koncernen, samtidigt som jag har ett ben kvar inom sportområdet. Extra  mycket triggas jag av att får vara med och lansera TV12 under våren  2014, säger Hans Pekkari till Resumé och fortsätter:

– TV12 har förlängt rättigheterna av  franska ligan och ska även sända italienska Serie A. I övrigt tittar vi  på hur vi ska fördela sportutbudet mellan kanalerna och även hur vi ska  sända sport digitalt.

TV12 ska kunna ses 75-80 procent av alla svenskar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Hans PekkariTV4TV12

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.