måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4-chefen förnekar att kvinna fått betalt för att hålla tyst

Publicerad: 19 oktober 2017, 08:18

Anna Rastner i Nyhetsmorgon under torsdagen.

Anna Rastner berättar hur TV4-ledningen hanterar anklagelserna mot en av kanalens profiler. Hon dementerar uppgifterna att kanalen har betalat en kvinna för att hålla tyst om mediemannens beteende.

Ämnen i artikeln:

Anna Rastner#MeTooSexuellt våldTV4

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I kölvattnet av Harvey Weinstein-skandalen har ett antal mediemän anklagats för sexuella trakassier och övergrepp. I går publicerade Expressen uppgift om att en anställd på TV4 pekas också ut för upprepade fall av sexuella trakasserier, samt rasistiska och sexistiska uttalanden.

På sociala medier har det spridits uppgifter gällande att TV4 och produktionsbolaget Meter har betalat sexsiffriga belopp i en förlikningsprocess med en kvinnlig medarbetare. I Nyhetsmorgon förnekade TV4:s programchef Anna Rastner att det skulle ha förekommit någon sådan uppgörelse.

— Det stämmer inte. TV4 har inte betalat ut några pengar till någon för att tysta någonting och mig veterligen har inte produktionsbolaget i det här fallet gjort det. Vi har inte hittat några belägg för det, säger hon i Nyhetsmorgon.

Anna Rastner medger att ledningen "vet en del", att det här delvis är uppgifter som cheferna känt till och berättar att man just nu försöker tala med de involverade. Kanalen ska också 2015, i samband med att det dök upp anklagelser mot medarbetaren, inlett en intern utredning tillsammans med produktionsbolaget. Hon utesluter inte flera åtgärder framöver.

– Vi har försökt sortera i det här. Vad som är fakta, vad som är nya uppgifter. Många uppgifter sträcker sig väldigt långt tillbaka i tiden vilket gör det ännu svårare att avgöra vad som är fakta och vad som är rena rykten. Vi försöker bilda oss en uppfattning om vad det här är för typ av anklagelser.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev