Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4-chefen: Hoppas SVT spränger tvåmiljonersvallen

Publicerad: 9 juli 2010, 19:58

I onsdags drog VM-semifinalen mellan Spanien och Tyskland storpublik: nästan 1,9 miljoner. Knappt tre miljoner såg VM-finalen 2006 då Italien slog Frankrike på straffar. På söndag när Holland och Spanien möts hoppas SVT på runt två miljoner tittare.


Den runda? VM-bollen

Max Bursell, ansvarig för VM på SVT, konstaterar att konkurrensen om tittarna hårdnar år för år, så han tror inte att årets final når upp i samma nivåer som finalen för fyra år sedan. Men han hoppas på en siffra runt två miljoner. Den hittills högsta tittarsiffran i årets turnering; 1 884 000 i semifinalen i onsdags mellan Tyskland och Spanien.

Max Bursell säger till Resume.se att intresset för VM har varit stort trots att Sverige inte varit med, och han är nöjd med såväl tittarsiffrorna som sändningarna.

SVT:s ärkerival TV4 ,som också haft bra siffror, släpper på prestigen:
– Hoppas SVT spränger tvåmiljonergränsen i finalen. Det bör nog kunna bli 2,3 miljoner, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef på TV4, till DN.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.