Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 fälls efter att ha hyllat "S"

Publicerad: 1 juni 2010, 07:44

Bonniers tv-kanal TV4 gynnade Bonniers nya magasin ”S”. Kanalen får därför betala en särskild avgift på 50 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

TV4

Amelia Adamo. Foto: Resumé

När ”S” lanserades i våras gjorde TV4 ett inslag om den nya tidningen. Där beskrevs den som tidningen som skulle rädda Bonnier Tidskrifter.

Tidningens grundare, Amelia Adamo, höll upp tidningen framför sitt ansikte. Omslaget visades då i bild under fem sekunder och sedan visades både bild och reportage från den nya tidningen i TV4.

Granskningsnämnden har undersökt inslaget och kommit fram till att det fanns ett informationsvärde, men att utformandet av inslaget innebar att tidningen gynnades och därför fälldes det.

Även Ekot fälldes för tre inslag om klimatforskaren Phil Jones. Granskningsnämnden ansåg att de stred mot kravet på saklighet.

Förtydligande: I Granskningsnämndens fällning stod det att det var ”S” chefredaktör som varit med i inslaget, vilket Resumé skrev i en tidigare version av artikeln. Det var dock inte chefredaktören Pamela Andersson utan Amelia Adamo som var med i inslaget.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.