Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 fälls för våldsam sändning

Publicerad: 15 november 2010, 13:37

Fyran sände krigseposet ”Pearl Harbor” med start klockan 15.30. Nu fälls de av Granskningsnämnden för att ha brutit mot bestämmelsen om televisionens särskilda genomslagskraft. – Filmen visades med start kl. 15.30, det vill säga en tidpunkt då det fanns risk att barn tog del av sändningen, skriver Granskningsnämnden för radio och tv i ett beslut idag.


Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenTV4

”Pearl Harbor” måste visas efter 21.00 enligt Granskningsnämnden. Foto: Greg Gormer Buena Vista/TV4

Det fyran brutit mot är elfte paragrafen i sändningstillståndet som säger att ”TV4 ska ta hänsyn till den särskilda genomslagskraften i tv när det gäller programmens ämnen och utformning samt tiden för sändning av programmen.”

Enligt denna regel anser nämnden att TV4 ska vara återhållsamma med våldsamma sändningar på tider när barn kan antas titta. Efter 21.00 blir det mer ok att släppa loss våldet i rutan.

Granskningsnämnden fällde idag också bland andra SVT för ett inslag om bensinskatten i Aktuellt som delvis var vilseledande och the Voice 105,9 Stockholm för att de gjorde dold reklam för ett köpcentrum i redaktionella programmen ”Vakna!” och ”Reklamfri eftermiddag”.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.