Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 gör program i 360

Publicerad: 19 maj 2016, 08:17

Pär Lernström bjuder med tittarna på en 360-upplevelse.

Foto: Linus Hallsénius/TV4

TV4 håller just nu på att skapa programmet "Veckans 360" med programledaren Pär Lernström.


Ämnen i artikeln:

Pär LernströmVirtual realityTV4

I det nya programmet kommer Pär Lernström att bjuda in gäster för att tillsammans med dem testa på starka upplevelser. Exempelvis att att hoppa fallskärm, flyga skärmflyg, åka ribbåt, möta tigrar och köra formel 1-bil. Allt filmas genom en uppsättning av olika kameror som ska ge en komplett 360-grader upplevelse. Denna kan tittarna sedan ta del av i mobil, VR-headset, tablet eller dator.
– Det känns såklart mäktigt att göra ett tv-format på det här sättet eftersom det öppnar upp helt nya möjligheter för själva användarupplevelsen och berättandet. Vi skriver en liten bit tv-historia, säger Pär Lernström i ett pressmeddelande.

Veckans 360 produceras av ENT och Pär Lernströms produktionsbolag Oh-deer. Programmet sänds i höst på de TV4-plattformar som stöder 360-funktionalitet.
–  2016 spås bli ett genombrottsår för VR och Veckans 360 är ett viktigt nästa steg i vår VR-strategi. Det ska bli fantastiskt spännande att se hur vi med den här tekniken även i framtiden kan skapa den bästa tv-underhållningen, kommenterar Per Åström, innovationschef.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.