Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 gynnade Mat-Tina – fälls av Granskningsnämnden

Publicerad: 4 mars 2013, 12:19

Nyhetsmorgon gjorde ett inslag med Tina Nordström från en matmässa. Granskningsnämnden fäller TV4 för otillbörligt gynnande. Kockens kryddor blev lite väl omtalade.


Ämnen i artikeln:

NyhetsmorgonVinterstudionPlusGranskningsnämnden

I det fällda inslaget intervjuas Tina Nordström medan hon lagar en lax-stroganoff. Hennes egna kryddblandningspåsar exponerades flitigt och omtalades i positiva ordalag. Granskningsnämnden anser att det rör sig om otillbörligt gynnande.  

SVT frias i samma veva för sitt inslag i Vinterstudion där längdskidåkarna Petter Northug och Marcus Hellner tävlar i poker och tennis. Turneringen arrangerades av Pokerstars, men nämnden anser i sitt beslut att gynnandet var motiverat eftersom det redaktionella inslaget ville belysa elitidrottarnas förutsättningar med sponsrade åtaganden.  

Däremot fälls SVT för ett inslag i programmet Plus, där programledaren drog en slutsats som inte hade stöd i experternas uttalanden. Därför strider det sig enligt Granskningsnämnden mot kraven på opartiskhet och saklighet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.