måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 höjer reklampriser i storstäder – marginell höjning i övriga Sverige

Publicerad: 12 november 2014, 10:28

Höjer reklampriser i storstäder.

Foto: Andreas Elgstrand

Det blir 10 procent dyrare att annonsera i TV4:s lokala produkt för storstadsregionerna från och med nästa år.
Ökningen beror på att målgruppen breddats och en "överefterfrågan".
– Det finns fortsatt en stark efterfrågan på tv-reklam – det är fortfarande det största räckviddsmediet, säger Michael Grimborg, försäljningsdirektör på TV4.

Ämnen i artikeln:

TV4Michael GrimborgIUMTVTv-branschen

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Nyheten om prishöjningen kom under onsdagsmorgonen. Priserna på den nationella reklamen höjs med 10 procent på specific-bokningar och 20 procent på RBS-bokningar.

Samtidigt som det sker en prishöjning i storstadsområdena sänker TV4 priserna på flera landsortsregioner. För den som annonserar rikstäckande är höjningen därför lägre – och landar på 0,9 procent.

– Vi är ute efter att obalansen kommer i balans. Vi måste få ordning på utbud och efterfrågan, säger Michael Grimborg.

Samtidigt som prisförändringen ändrar TV4 också sin målgrupp från 12-59 till 15-64 år.

– För oss och de kunder vi hittills pratat med om detta är det inga konstigheter. På det här viset får vi större rating på marknaden. Det är så här världen ser ut. Vi försöker spegla den och ta vårt ansvar.

Är ni oroliga över att tappa annonsörer efter förändringarna?
– Nej, även om det kan vara så att man inte alltid kommer överens med annonsörer. Att behålla priserna och vara i obalans är inte heller bra. Det finns en större risk att tappa annonsörer på det. Jag tror att folk förstår varför vi gör som vi gör.

Jonas Malm jobbar som Trading director på mediebyrån IUM där han främst är fokuserad på radio och tv. Även om han tycker att höjningen är rimlig ser han att konsekvenserna kan bli ett kundtapp.

– Generellt sett går det att se ett prestandatapp hos tv-kanalerna i form av tittartapp och en större konkurrens inom rörligt från digitala kanaler i övrigt. Det mest effektiva sättet att tappa kunder på är dock att höja priset - det gäller för alla branscher, säger han.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev