Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4, Kanal 5 och SVT i allians – vill blåsa schweizisk miljardär

Publicerad: 29 januari 2013, 08:27

Brynäs tog hem SM-guldet 2012.

Foto: Skärmdump TV4

Tv-miljardären Philippe Huber och hans bolag Kentaro är i stånd att lägga beslag på rättigheterna till hockeyns elitserie. Nu har TV4-gruppen, Kanal 5 och SVT gått samman för att knäcka miljardären, det skriver Expressen.


Ämnen i artikeln:

ElitserienKentaro

Det nya tv-avtalet för elitseriehockeyn börjar gälla säsongen 2014/2015. Slutdatum för för budgivningen är på torsdag 31 januari. Enligt Expressen står striden om tv-rättigheterna till hockeyn mellan Kentaro, Merge och tre svenska tv-aktörer som gått samman – TV4/C More, SBS (Kanal 5, Kanal 9) och SVT.

Den svenska trojkan har ingått i en allians för att kunna slå undan benen på Philippe Huber och Kentaro och gå segrande ur budgivningen.

– Vi förhandlar med Hockeyligan, det är nu som det drar i gång, säger SVT:s sportchef Per Yng till Expressen som samtidigt inte vill kommentera Expressens uppgifter om vilka kanalen förhandlar med.

SBS kanaldirektör Calle Janssons svar till Expressen bekräftar samtidigt att någon form av allians blivit strategi i budgivningen. Nyligen köpte koncernen slutspelet i ishockey från TV4-gruppen.
– Vi allierar oss med de som är mest lämpliga för oss. Vi är självklart intresserade, men kommer inte ha råd att köpa själva.

Kentaro-miljardären själv känner sig dock inte pressad.

– Jag är övertygad om att vårt bud kommer att vara det bästa. Det påminner lite om det första budet på svensk fotboll som vi vann. Då gick en grupp ihop, men vi fick avtalet för att ingen annan bjöd på samma höga nivå, säger Philippe Huber till Expressen.

Kentaro äger sedan sju år tillbaka tv-rättigheterna till svensk fotboll. Däribland allsvenskan och de svenska landskamperna.

Kentaro och Merge äger inga tv-kanaler. Om någon av dessa vinner budgivningen så kommer rättigheterna att säljas vidare till TV4/C More, SBS, Viasat eller SVT.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ElitserienKentaro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.