Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 köper Big Brother

Publicerad: 27 oktober 2010, 14:16

Dokusåpan Big Brother kommer tillbaka. Den här gången sannolikt i kriskanalen TV4 Plus. – Jag kan bekräfta att vi har köpt Big Brother, säger kommunikationsdirektören Gunnar Gidefeldt till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Big BrotherEndemolTV4Kanal 5

På bilden: Angelica, Kristian & Anton i Big Brother i Kanal 5 år 2006. Foto: Kanal 5.

Big Brother, där deltagarna stängs in i ett hus sändes tidigare i Kanal 5. Men nu har TV4 köpt formatet, som produceras av Endemol.

Endemol bygger upp en svensk division under ledning av Michael Porseryd, och nu har han alltså lyckats sälja formatet till TV4, enligt Dagensmedia.se.

Adam Alsing var programledare för Big Brother som slutade sändas 2006.

– Jag kan bekräfta att vi har köpt Big Brother, men vi tänker inte gå ut med mer information förrän vi har något ytterligare att tillägga. Men det jag kan säga är att det inte avsett att gå i huvudkanalen TV4, säger Gunnar Gidefeldt.

Så det ska sändas i TV4 Plus?

– Vi tänker inte gå ut med mer information förrän senare.

TV4 Plus har brottats med klena tittarsiffror och behöver en tittarmagnet – Big Brother kan bli räddningen. Även ungdomligare TV400 kan bli aktuellt. Tidigare sändes repriser av "Big Brother" i TV400.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.