Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 köper Canal Plus

Publicerad: 16 juni 2008, 10:29

Det blir TV4 som lägger vantarna på betal-tv-kanalerna Canal Plus. Säljare är ProSieben.


Under hela våren har försäljningen av Canal Plus pågått. Både MTG och Telenor har varit intresserade, men nu blir det alltså TV4 som vann kampen.
Någon köpeskilling har inte avslöjats.

Under våren har Canal Plus befunnit sig i en infekterad konflikt med Kentaro. Konflikten har handlat om att rättighetsbolaget sålt vidare ett antal matcher i Allsvenskan till TV4, matcher som Canal Plus anser sig ha ensamrätt på. Den tvisten borde kunna lösas smidigt med dagens affär.

Enligt uppgifter till Resume.se harTV4 redan tidigare varit intresserade av att köpa Canal Plus. Men den gången var det SBS, som drog det längsta strået.

Med affären följer en rad sporträttigheter som Allsvenskan, Elitserien, Premier League, Serie A och NHL. Canal Plus har också en rad värdefulla avtal inom långfilm och tv-serier.

-  För första gången etablerar vi oss inom premium-betal-tv, en marknad som utvecklats med bred distribution och stark tillväxt under flera år. Den nya verksamheten bidrar också till att minska vårt beroende av reklamintäkter, säger Jan Scherman, vd TV4 i en kommentar.

ProSiebenSat.1, med huvudkontor i München, bedriver tv- och radioverksamhet i 13 europeiska länder.   Förvärvet är villkorat av berörda konkurrensmyndigheters godkännande.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.