Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 kräver betalt

Publicerad: 8 oktober 2010, 06:52

I vintras beställde företaget TMC Entertainment Nordic AB flera reklaminslag som sändes i tre av TV4:s kanaler, bland annat i TV4 Sporten. Men betalningarna uteblev. Nu har tvisten gått till tingsrätten.


Ämnen i artikeln:

TV4

Hans Pekkari, chef för TV4-sporten. Foto. Resumé.

Totalbeloppet på 72 505 kronor rör fyra obetalda fakturor. TV4 kräver ersättning för inkassokostnaden samt rättegångskostnaderna. Tiden för förhandling i Attunda tingsrätt är ännu inte fastställd.

Reklaminslagen beställdes mellan december 2009 och januari 2010 och är marknadsföring för TMC Entertainment Nordic AB, enligt Bolagsverket ett nystartat företag som bland annat arbetar med musik- och filmrättigheter.

– Tre olika bolag inom TV4 har fordringar på TMC, säger Kristina Lidehorn, chefsjurist på TV4. TV4 Sporten, TV4 Plus och TV4 Sverige.

På frågan hur vanligt det är att TV4:s kunder inte betalar fakturor svarar hon:
– Det är relativt ovanligt att fordringarna går till domstol.

Ärendet lämnades över till ett inkassoföretag i slutet av maj eftersom fakturorna inte betalades. TMC Entertainment Nordic AB kom överens om en avbetalningsplan. Enligt den överenskommelsen skulle skulden betalas av vid två tillfällen under sommaren. Det skedde inte. TMC bestred ansökan om betalningsföreläggande utan att ange orsaken.

Eftersom TV4 inte begärde att målet skulle överlämnas till tingsrätten inom förelagd tid avskrev kronofogden målet.

Nu har Intrum Justitia Sverige AB ansökt om en stämning i tingsrätten för att TV4 ska få betalt.

Resume.se har utan framgång sökt Gert Holmfred, vd för TMC Entertainment Nordic AB, för en kommentar.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.