Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 krävs på 200 000 kronor – lade reklampaus fel

Publicerad: 16 juli 2020, 07:36

Nu kräver Granskningsnämnden att TV4 betalar 200 000 kronor, efter att kanalen visat en nonchalans inför hur reklamavbrotts placerats.


Ämnen i artikeln:

TV4

Det rör sig om två filmer och en scenshow, sända mellan november och januari, som Granskningsnämnden nu fäller TV4 för. Det rapporterar Aftonbladet

Tv-kanalen har visat på en ”tydlig nonchalans”, menar Granskningsnämnden. Överträdelserna ses också i ljuset av att TV4, enligt nämnden, ”vid ett stort antal tillfällen under de senaste åren överträtt bestämmelsen om inplacering av annonsavbrott”.

Reklamavbrott måste enligt radio- och tv-lagen ta hänsyn till naturliga pauser i programmet, och ska inte heller påverka programmets integritet och värde. 

Överträdelserna har gjorts vid sändningarna av filmerna ”The hateful eight”, ”Livet efter dig” och Jonas Gardells scenshow ”Queen of fucking everything”.

Granskningsnämnden har ansökt till förvaltningsrätten om 50 000 kronor vardera för ”The hateful eight” och ”Queen of fucking everything” samt 100 000 kronor för ”Livet efter dig”. 

Det är inte första gången som TV4 fälls av Granskningsnämnden. Senast i fjol krävdes tv-kanalen på 250 000 kronor, för att vid fem tillfällen under filmen ”Döda poeters sällskap” ha avbrutit reklamavbrott på ett störande sätt. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.