måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 kritiserar public service-utredningen

Publicerad: 23 januari 2013, 13:40

Åsa Jamal

Foto: Pressbild JKL

I går lämnade TV4 sitt remissvar kring public service-kommiténs förslag. Kanalen kritiserar utredningen för att sakna en analys kring hur SVT påverkar marknaden, hur public service uppdrag ska formuleras samt hur SVT ska minska sitt kommersiella beroende.

Ämnen i artikeln:

Public ServicePublic Serviceutredningen

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under tisdagen lämnade TV4 in sitt remissvar kring public service-utredningen. I sitt remissvar riktar TV4 kritik mot att utredarna inte gjort någon översyn av tv-marknaden.

TV4 anser att det är olyckligt att utredningen saknar det marknadsperspektiv som fanns med i de ursprungliga direktiven som TV4 välkomnade.

Nu menar kanalen att utredningen saknar en beskrivning av vilken roll public service ska fylla framöver och hur SVT ska stärka sitt kommersiella oberoende. Utredningen är till stor del ofullständig enligt TV4.

– Vår bransch befinner sig mitt i en strukturomvandling som saknar motstycke. Alla medier konkurrerar i princip med varandra, gamla affärsmodeller försvinner och nya skapas. Hur kvalitetsjournalistik ska finansieras framöver är en av de frågor som ligger i vågskålen. Dessa frågor är för viktiga för att slarvas bort i en huggsexa om resurser, säger TV4-Gruppens kommunikationsdirektör Åsa Jamal i ett pressmeddelande.

TV4 hoppas nu att politikerna kommer att tänka över de förslag som kommit i remissrundan.

– Jag hoppas att politiken tar sitt ansvar och förvaltar alla goda insikter och synpunkter som kommit fram i remissrundan, och att man förstår att detta inte bara handlar om public service-bolagens utveckling utan om hela den svenska mediemarknaden, tillägger Åsa Jamal.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev