Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 krossade SVT

Publicerad: 25 oktober 2010, 08:41

Lördagens premiär av Så mycket bättre i TV4 sågs av 1 390 000 människor, enligt preliminära siffror från MMS. Dansbandskampen i SVT sågs ”bara” av 835 000.


Så mycket bättre. Foto: Mia Berglund/Mastiff/TV4.

Programmet ”Så mycket bättre” har redan rosats av tv-kritikerna och i omröstningarna på nätet. Och efter floppen med ”Dansfeber” verkar nu TV4 och produktionsbolaget Mastiff ha fått till en rejäl hit. Hela 1 390 000 människor såg programmet enligt MMS, och programmet hade en andel på hela 35,6 procent och en rating på 12,1% i målgruppen 12-59 år. Det är siffror som ligger klart över Dansfebers toppnotering på drygt 600 000.

– Det känns fantastiskt kul att så många tittade. VI hade hoppats på en stor publik, och vi är jättenöjda, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent för programmet.

Huvudkonkurrenten i SVT– Dansbandskampen– som sänds i samma slot, hade 835 000 tittare. Det är klart sämre än premiären som hade över en miljon tittare.

Hade ni räknat med att slå Dansbandskampen?

– Det är aldrig något man kan räkna med, men vi är glada att fler tittare hittade till oss, säger Matilda Snöwall.

Vilka siffror räknar ni med framöver?

– Det är väldigt härliga program, så vi hoppas att de som tittade i lördags kommer fortsätta att titta.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.