Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 lägger ner sin lokal-tv i Stockholm

Publicerad: 10 oktober 2013, 08:11

TV4 lägger ner lokal-nyheterna i Stockholm och kommer i stället att visa inslag från de redaktionerna ute i landet.


Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonTV4TV4-Gruppen

Orsaken till att lokalnyheterna i Stockholm läggs ner är, enligt TV4 att regionen redan väl bevakad av riksredaktionen.

– Stockholm är redan intensivt bevakat av vår riksredaktion, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle TV4-Gruppen i ett pressmeddelande. Vi har också alla möjligheter att snabbt bevaka en händelse var som helst i Stockholm genom direktsändning för TV4 Play. Samtidigt producerar våra lokala redaktioner ute i landet ett hundratal nyheter varje dag. Många av dem är spännande, angelägna eller viktiga oavsett var du bor. Vi tror att ett urval av de bästa nyheterna kan ge publiken i huvudstaden ännu mer.

Lokal-tv i Stockholm ersätts därför av fler nyheter från övriga delar av landet.

Dessutom centraliseras redaktionerna i Helsingborg, Borås och Linköping till Malmö, Göteborg respektive Norrköping,  men de lokala egna nyhetssändningarna ska fortsätta att sändas.

Samtidigt öka TV4-Gruppen resurserna för nyheter och samhällsbevakning nästa år. Satsningen på livenyheter och andra nyhetsformat för digitala plattformar fortsätter, utrikesprogrammet Korrarna har premiär och en omfattande valbevakning planeras.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.