Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 News gör brakförlust

Publicerad: 16 maj 2013, 08:14

TV4 News ekonomi krackelerar

Foto: Andreas Elgstrand, montage

Åsa Tillbergs förmodade nedläggning av TV4 News beror på ett dubbelt så stort minusresultat som beräknat. Det visar siffor som resume.se tagit del av.


Ämnen i artikeln:

TV4 News

I går kunde resume berätta att Nyhetsbolaget lägger ner sin rullande nyhetskanal TV4 News. Orsaken är att kanalen blöder pengar.

Siffror som resume.se tagit del av visar att TV4 News förra året kostade mer än dubbelt så mycket som beräknat. Utfallet för 2012 landade på ett minus på 27 miljoner mot ett budgeterat minus på 13 miljoner.

Det är intäktssidan som varit det stora problemet för TV4 News. Distributionsintäkterna har inte ens varit hälften av beräknade 16 miljoner kronor. Annonsintäkterna har varit 16 miljoner mot beräknade 25 miljoner och sponsorintäkterna ländade på 435 000 kronor mot beräknade 4,7 miljoner.

Till detta ska läggas att det funnits ett barteravtal med distributören ComHem som inneburit att bolaget gett bort reklamtid till ett värde av 12 miljoner kronor.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

TV4 News

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.