onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 News hyllat och sågat

Publicerad: 25 januari 2012, 09:01

Thomas Mattsson och Johan Croneman kommer med åsikter om TV4 News.

Foto: Johan Eltes och Resumé.

"Jag tyckte att det blev en bra start.", så skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg angående premiären av TV4 News. DN:s filmskribent Johan Croneman är mindre positiv: "Det känns inte precis som om TV4 lagt sig i framkant med gamla nyheter från BBC."

Ämnen i artikeln:

Johan CronemanThomas MattssonTV4 NewsExpressen

KB

Karl-Johan Byttner


Thomas Mattsson är positiv till smådetaljer som att TV4 News har  namnskyltar uppe i högre vänstra hörnet och tydliga angivelser om  reprisering - "TIDIGARE".

Han tycker också att TV4  News-redaktionen arbetar på bra med olika telefonintervjuer och  exemplifierar till exempel till en intervju med S-ordförandekandidaten  Morgan Johansson.

Han anser äremot att en studio fungerar som  allra bäst när programledaren intervjuar en gäst och det kan kännas  något stelt när endast en person befinner sig i bilden.

Thomas Mattsson kan köpa att det blir en del repriser då få tittare följer kanalen hela tiden.

Han  tycker också  att kanalen har en live-känsla samt att behovet av att  summera olika saker inte får bli ett argument mot: "ständiga  uppdateringar."

En av kanalens riktigt stora utmaningar ligger i att få  snabb tillgång till rörliga nyhetsbilder, konstaterar Thomas Mattsson.

Johan Croneman är inte lika positiv, utan ställer högst tveksam till att TV4 News skulle kunna bli TV4:s nya stolthet.

Han  tycker visserligen att det är positivt med en nyhetskanal som  presenterar nyheter dygnet runt, men konstaterar samtidigt att det krävs rejäla resurser för att kunna uppdatera TV4 News kontinuerligt.

Johan Croneman tycker heller inte att det känns som att TV4 News lägger i framkant då man presenterar gamla BBC-nyheter.

Han  är ändå positivt inställd till nyhetsankaret Anna Herdenstams insatser –  även om han tycker att det blev inflation i upprepningar av olika  nyheter.

Johan Croneman anser också att TV4 News apade efter de internationella kanalerna och konstaterar att: "det räcker inte".

Enligt  honom borde TV4 News ha kunna prestera betydligt bättre första dagen  och haft fler egna nyheter – eller som han konstaterar åtminstone en.

Enligt Johan Cronestam kändes det som mest som att de var: "grymt glada över att ha tryckt på startknappen."

Han  tycker också att TV4 News verkar sakna en riktigt tuff nyhetschef – en  som inte bara blandar och ger som om det vore en liten:  "eftermiddagscocktail till tittarna."

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev