Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"TV4 News slog rekord vid stormen Sandys framfart”

Publicerad: 19 december 2012, 07:50

Resume.se kunde igår berätta att TV4 News har det fortsatt svårt att locka tittare. MMS-siffror för året visar att ett genomsnitt på 84 000 per dag tittade på kanalen under oktober månad, vilket var bäst för året. TV4 ger dock en annan bild, men då mäter man på 1-minutsnivå, vilket inte är MMS officiella mått: – Sedan i oktober har vi i genomsnitt cirka 200 000 tittare per dygn, säger Lenka Prokopec Karlberg, affärschef på Nyhetsbolaget.


Resume.se kunde igår berätta att tittandet hos TV4 News ligger som lägst  20 000 tittare per dag under april månad, medan man hade 40 000 tittare  per dag under november.

Motsvarande tittande hos TV Comhem, där kanalen också sänds, låg på 41 000 tittare respektive 61 000 tittare.

TV4 hävdar nu att detta är en missvisande bild av tittarutvecklingen hos TV4 News.

Kanalen hävdar att man hela tiden har utgått från tittande på 1-minutsnivå, vilket alltså inte är MMS officiela mätmetod - det vanliga är minst fem minuters tittande.

TV4 hävdar dock att ett sådant mått är relevant för en nystartad kanal.

Och slutsatsen blir i stället att kanalen har slagit rekord under oktober månad:
– Vi  är oerhört nöjda med tittarutvecklingen under hösten, där vi ser att  allt fler tittar på TV4 News. Sedan i oktober har vi genomsnitt 200 000  tittare per dygn, enligt MMS, med ett rekord på 294 000 tittare i  samband med stormen Sandys framfart, säger Lenka Prokopec Karlberg.

Hon konstaterar också att det är oerhört viktigt för kanalens annonsörer att nå beslutsfattare:
–  Den målgruppsundersökning vi har gjort visar att TV4 News når en stor  andel av Sveriges chefer, vilket är oerhört glädjande och också det som  gör TV4 News till en attraktiv miljö att synas i, säger Lenka Prokopec  Karlberg.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.