Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 och Ericsson i storaffär

Publicerad: 17 november 2009, 10:45

TV4 och Ericsson kommer att jobba tätt tillsammans de närmaste tio åren. Dels tar Ericsson över 40 anställda på TV4 som jobbar med utsändningarna och dels ska de två bolagen samarbeta för att ta fram ny tv-teknik.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanEricssonTV4

Jan Scherman, vd TV4 och Mikael Bäckström, chef för Ericsson i Norden och Baltikum. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Just nu informeras de anställda på TV4 om samarbetet med Ericsson. Telekomjätten sköter redan Canal Plus utsändningar och får nu även ansvaret för alla TV4-kanalers utsändningar.

På TV4 jobbar 40 anställda med den verksamheten. De kommer nu att bli anställda av Ericsson istället. Men det rör sig inte om en vanlig outsourcingaffär. TV4 och Ericsson ska jobba tillsammans betydligt tajtare det närmaste decenniet.

De två bolagen har skapat ett partnerskap för att utveckla tv-tekniken. Där ska ett antal utvecklingsprojekt drivas.

– Medierna förändras konstant, såväl inom konsumtion som teknik, och därmed också affärsmodellerna. Genom det här avtalet säkrar vi både vår utsändningsdrift och teknikutveckling för lång tid, och vi frigör också resurser till vår innehållsverksamhet och till affärsutveckling. Genom partnerskapet med Ericsson, som är ledande på teknikområdet, får vi dessutom möjligheten att vara med om att driva och utveckla framtidens tv-lösningar, säger TV4-Gruppens vd Jan Scherman i en kommentar.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanEricssonTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.