Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 och SVT i symboliskt samarbete

Publicerad: 29 augusti 2013, 07:29

TV4 och SVT introducerar gemensamma symboler för sina tillgängänglighetstjänster för ljud, bild och text. Kanalerna går också över till en gemensam text-tv-sida för textning från och med årsskiftet – sidan 199.


Ämnen i artikeln:

Åsa JamalSVTEva HamiltonTV4

– Vi vill att det ska bli enklare för publiken att hitta  tillgänglighetstjänster. Det gynnar publiken att vi nu tillsammans med  TV4 utformat gemensamma symboler som fler kanaler gärna också får  använda, säger SVT:s vd Eva Hamilton i en kommentar.

De gemensamma  symbolerna för textning, teckenspråkstolkning, uppläst text och  syntolkning ska användas i tv-rutan, tablåerna och på webben.

Kanalerna gör också det enklare att välja svensk textning via text-tv genom att införa den gemensamma sidan – 199.

– När vi började med TV4-tolken för 1,5 år sedan var målet att öka tillgängligheten för syn- och hörselskadade - utan dyra hjälpmedel eller på andra sändningstider.  Att det här arbetet nu sprider sig över kanalgränserna är ytterligare ett steg i rätt riktning, säger TV4-Gruppens kommunikationsdirektör Åsa Jamal i en kommentar.

TV4 har stor bredd med syn- och  teckenspråkstolkade program med alltifrån Idol och Maria Wern till  Sveriges Mästerkock och Gladiatorerna.

TV4 har också fått utmärkelsen  Ögonstenen av Unga Synskadade för sitt arbete med att tillgängliggöra  sändningar för tv-tittare med nedsatt syn eller hörsel.

TV4-tolken finns här.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.