Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 om hockey-rättigheterna: ”Gratulerar”

Publicerad: 7 juli 2015, 10:17

"Jag får gratulera till en fin rättighet", säger Fredrik Olofsson, sportchef på TV4.

Foto: Colorbox.

Mellan 2011-2018 har TV4 haft rättigheterna till att visa Hockey-VM. Att avtalet nu går till SVT är något som Fredrik Olofsson, sportchef på TV4, gratulerar till. – Det är tråkigt förstås, men jag får gratulera SVT till en fin rättighet, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4 SportTV4

Fredrik Olofsson tycker att TV4-gruppen har lyft Hockey-VM under de fyra år som de har suttit på avtalet.

– Vi har gjort ett jättejobb och byggt något med Hockey-VM som det inte var tidigare. De senaste fyra åren har intresset blivit större, det är skitkul. Det har synts på både tittar- och användarsiffror. Vi kommer att fortsätta jobba för det så länge vi sitter på rättigheterna, säger han.

Hade ni velat ha rättigheterna?
– Man vill alltid ha alla rättigheter, men det är en krass verklighet att de byter ägare. Det är inget konstigt eller unikt i det. Men vi har ett starkt hockey-utbud starkt sett till hela gruppen.

Är du orolig över hur tittarsiffrorna kommer att påverkas?
– Det har jag ingen kommentar till. Det är nästan tre år kvar tills någon annan har rättigheterna. Vi har dessutom ett mycket starkt innehåll kring annat än sport. Det finns så mycket annat än sport att oroa sig för i världen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTTV4 SportTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.