Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 Plus blir Sjuan

Publicerad: 26 april 2011, 09:22

TV400 blev TV11. Och nu byter ännu en TV4-kanal namn. TV4 Plus blir Sjuan.


Ämnen i artikeln:

TV4 Plus

Nya loggan.

Gamla loggan.

TV4 Plus är TV4-Gruppens näst största kanal. I höst byter kanalen namn till Sjuan.

Enligt TV4-Gruppen är det "ännu ett steg i strategin att tydliggöra och stärka alla TV4-Gruppens breddkanaler ytterligare".

Tidigare har TV400 bytt namn till TV11.

– Genom namnbytet från TV4 Plus till Sjuan har alla våra breda reklambärande kanaler fått en tydligare egen kanalidentitet, som också skiljer dem från varandra och på så sätt stärker vårt erbjudande till både tittare och annonsörer. Vi har under året lyckats mycket bra både med breda TV4, unga TV11 och kvinnliga TV4 Plus. Nu tar vi vår kvinnliga kanal vidare till Sjuan, och det faktum att flertalet tv-tittare redan har TV4 Plus på plats 7 på sin fjärrkontroll gör dessutom att namnbytet till Sjuan känns naturligt, säger TV4-Gruppens kanaldirektör Peter Lindström.

”TV11 har mer än tredubblat sitt tittande i huvudmålgruppen 15-39 år sedan kanalen lanserades i mitten av januari i år. När TV4 Plus efter sommaren blir Sjuan tydliggörs även den kanalen, vilket gör att den kan fortsätta den positiva utvecklingen den är inne i bland de kvinnliga tittarna mellan 25 och 59 år som är kanalens huvudmålgrupp”, skriver TV4-Gruppen i ett pressmeddelande.

- Vi har under en tid jobbat hårt med att sätta en ny och tydligare tablå för TV4 Plus och vi har i år ökat tittandet med 13 procent i kanalens huvudmålgrupp, kvinnor 25-59 år, och dessutom ökat med hela 23 procent i den bredare målgruppen alla 12-59 år. Den senaste tidens framgångar ger oss ett perfekt läge att ytterligare stärka kanalens identitet genom att byta namn till det självklara valet på fjärrkontrollen - Sjuan - och ge kanalen en ny grafisk profil. Innehållsmässigt kommer vi att fortsätta vår offensiva satsning och vara en tydlig favoritkanal för kvinnor, säger Anton Glanzelius, programchef TV4 Plus/Sjuan och TV11.

TV4 Plus startade 2003. Då fylldes tablån med mycket sport. Nu är det en kanal för kvinnor över 25 år.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4 Plus

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.