Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4: Porseryd måste be om ursäkt

Publicerad: 7 april 2008, 08:02

TV4-producenten Pelle Porseryd är i blåsväder. Nu kräver TV4 att han ber Körslaget-deltagaren Brolle om ursäkt. – Det måste han göra, säger kommunikationsdirektören Cecilia Giertta till Resume.se.


Pelle Porseryd. Foto. Andreas Alfredsson.

Det var i lördags kväll – mitt under direktsändningen av Körslaget – som TV4:s exekutiva producent Pelle Porseryd drev med deltagaren Brolle i en sms-konversation med Alex  Schulman.

Sms:en lades ut på Schulmans humorsajt 1000apor.se – och skapade tittarstorm.

Så här stor det i sms:en:

Från  Alex  Schulman:

”Hoppas tönten Brolle åker. Det gör han, va?”

Pelle Porseryd:
”Vi riggar ju alltid sånt här så absolut om du vill”.

När sms:en blev offentliga orsakade de vrede – både hos Brolle och tittarna.

– Det är skandal, sa Brolle till Aftonbladet

I arga inlägg på TV4.se, och även bland annat Aftonbladet och Expressen, kritiseras Porseryd hårt och tittare anser att trovärdigheten för kanalen sänkts. Vissa tycker till och med att Porseryd bör avgå.

”Jag anser att det är rent bedrägeri mot svenska folket när ni inbjuder dem att betala en massa pengar för att vara med och rösta och sedan ändå gör som ni vill med resultatet. Jag syftar på Porseryds "det är ju ändå riggat". Jag överväger att polisanmäla er för ekonomiskt bedrägeri. Jag vet att ni tar in mycket pengar på omröstningen. Pengar som ni blåser svenska foket på.
Man kan hoppas att svenska folket vänder er ryggen och bojkottar både programmet och röstningen, står det i ett av inläggen på Körslagets forum på TV4.se.

Pelle Porseryd säger till Expressen att hans sms var ett skämt:

–          Det var ett privat skämt till en kompis, jag tror att tittarna har förståelse för det. Jag tycker själv inte att jag gjort fel.

Cecilia Giertta, kommunikationsdirektör på TV4, säger att Porseryd agerande är olämpligt och klantigt. TV4 kräver att han ber Brolle om ursäkt.

– Det måste han göra, säger Cecilia Giertta till Resume.se innan hon går in till ett möte.

Resume.se har sökt Pelle Porseryd och programchefen Fredrik Arefalk för en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.