Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4-profilens krav: Kör över eller sparka Casten

Publicerad: 17 april 2014, 09:30

Jonas Gummesson menar att ett alternativ är att sparka TV4:s vd Casten Almqvist.

Foto: Resumé (Montage)

TV4-profilen Jonas Gummesson befarar att TV4 spelar bort reklamintäkterna och därmed hela nyhetsjournalistiken. Han vädjar till Bonnierledningen att köra över eller sparka TV4s vd Casten Almqvist.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistJonas GummessonNyhetsbolagetTV4

Jonas Gummesson är i dag senior reporter på Kalla Fakta och var i många år TV4s nyhetschef. Men han fruktar att beslutet att lägga ner lokal-tv hotar hela verksamheten:

– Det här handlar inte om lokal-tv utan om att spela ett högt spel med en miljard kronor, grundplåten för TV4:s verksamhet, eller om man så vill hela Bonniers vinst, ägarnas utdelning. Utan den miljarden finns inte TV4 i nuvarande form, det kommer inte att finnas en krona till nyhets- och samhällsjournalistik och inte en krona att plocka ut ur bolaget även om varenda journalist sparkas.

Han tar öppen strid med sin vd och kallar ledningen "monumentalt enfaldig":

– Antingen förstår Casten Almqvist inte vad det här handlar om, eller så struntar han i det och det är lika illa i båda fallen. Det sätter ett stort frågetecken för hans lämplighet som vd.

Så vad borde TV4-ledningen göra?

– Rimligen finns det bara en sak att göra nu och det är att skjuta upp styrelsebeslutet i nästa vecka om nedläggning, och göra en ny analys av hela situationen där utgångspunkten måste vara att hitta en politiskt gångbar lösning och rädda reklamintäkterna. Om inte Casten Almqvist begriper det så får väl någon annan i Bonnierledningen se till att han gör det, alternativt leta upp en ny vd för TV4.

Resumé har sökt Casten Almqvist, som även är styrelseordförande för Nyhetsbolaget, för en kommentar.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.