Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4-reporter fick kalla handen av Swedbank

Publicerad: 13 mars 2013, 08:39

Jens B Nordström och Thomas Backteman

Foto: Bilden är ett montage

TV4:s ekonomireporter Jens B Nordström försökte få till en intervju med Swedbank. Han fick inte bara ett nej. Kommunikationsdirektören Thomas Backteman är tydlig med att Jens B Nordström inte står högst upp på bankens prioriteringslista.


Ämnen i artikeln:

Jens B NordströmThomas BacktemanSwedbankTV4

Det var i går det tog fart. Jens B Nordström, ekonomireporter på TV4, försökte boka en intervju med Swedbank. Den senaste tiden har banken avböjt honom vid ett flertal tillfällen.

Reportern blev irriterad och på Twitter började en hätsk diskussion mellan Jens B Nordström och Swedbanks kommunikationsdirektör Thomas Backteman.

"Ni ger det intrycket att ni duckar obekväma frågor. Och andra banker börjar fråga varför de ställs till svars och inte Swedbank.", skrev Jens B Nordström och fick svaret;

"För att vi skall kunna svara måste ni fråga. Vi säger nästan aldrig nej. Varför andra inte svara har vi undrat i flera år…. Kör man dessutom fult spel när man intervjuar är det inte säkert att man kommer högst upp i vår prioritering", skrev Thomas Backteman på Twitter.

När Jens B Nordström undrade vilket intervjutillfälle som Thomas Backteman refererade till fick han höra att han skulle söka bakåt i arkiven.

– Jag har ingen aning om vilket tillfälle han menar. Det är inte upp till mig att spekulera i det. Det förvånar mig att man kan bli svartlistad som journalist, säger Jens B Nordström till Resumé.

Har du upplevt att intervjuobjekt reagerat på det här sättet innan?
– Det var en Saab-entusiast som var arg över boken "Cirkus Muller". Men jag har aldrig varit med om något liknande när det kommer till stora företag. Jag tycker att det är problematiskt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.