söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4-reporter totalsågar Kändisdjungeln

Publicerad: 14 september 2009, 08:29

TV4 Nyheternas reporter Niklas Svensson kapar kanalens storsatsning Kändisdjungeln. – Det är ett genomuselt format, säger han till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

KändisdjungelnTV4Niklas Svensson

MH

Magnus Helander


Niklas Svensson.

TV4:s nya stora direktsända nöjessatsning Kändisdjungeln får nu mördande intern kritik.
TV4 Nyheternas reporter Niklas Svensson, som också är dokusåpaspecialist och författare till en bok om succéformatet Robinson, skräder inte orden när han recenserar Kändisdjungeln.

I två Facebook-uppdateringar sågar han programmet friskt:

”Niklas Svensson  väljer ikväll -- och alla andra kvällar -- konkurrentkanalens "Här är ditt liv" framför skitprogrammet "Kändisdjungeln"... Persbrandt som första gäst hos Oldsberg ska ställas mot en okänd bonde och Björn Borgs sjunde fru...”

”Niklas Svensson  konstaterar att Kändisdjungelns första avsnitt är ett av de sämsta underhållningsprogram jag sett... Big Brother, kom tillbaka!”

För Resume.se utvecklar han sitt resonemang:

– Jag gillar tanken på ett direktsänt program från andra sida jordklotet. Eftersom jag skrivit en bok om Robinson vet jag att idén fanns tidigt i Robinson att direktsända en final, exempelvis. Men att lägga så mycket pengar på att på bästa sändningstid sända direkt från just Malaysias djungel mitt i natten med trötta deltagare blir inte bra tv. Big Brother var mer underhållande.

–  Om man hade sänt från Sydamerika i stället hade det varit dagtid och då hade man kunnat utnyttja den fantastiska miljön vilket man inte alls kan nu. Jag förstår att TV4 vill testa nya format, men det här blev inte revolutionerande tv direkt, säger Niklas Svensson och fortsätter:

– Den enda behållningen är Bengt Frithiofsson, en otroligt stark personlighet, men inte ens han kan rädda programmet.

Niklas Svensson är också kritisk till TV4:s tablåprioriteringar.

– Det känns extra provocerande att TV4 kör den här storsatsningen samma vecka som man flyttat TV4 Nyheterna två gånger till TV4 Plus. Man sänder ut signaler att TV4 Nyheterna inte är så viktigt. Man borde göra som SVT i stället. Där är nyheterna heliga, säger Niklas Svensson.

Resume.se har sökt TV4:s programchef Fredrik Arefalk för en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev