Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 riskerar böter efter reklamtabbe

Publicerad: 8 januari 2013, 10:19

Under sändningen av Polarpriset i somras gjorde TV4 ett avbrott för reklam på ett felaktigt sätt. Den populära duon First Aid Kit hann inte sjunga klart sin version av pristagaren Paul Simons "America" innan TV4 gick över till reklam.


Ämnen i artikeln:

TV4

Det var under TV4:s sändningar av Polarpriset den 28 augusti som kanalen återigen gjorde avbrott för reklam i strid med regelverket. Men avbrottet vid Firt Aid Kits uppträdande var inte den enda missen.

Reklamen bröt dessutom in mitt under Peter Jihdes intervju i "Nyhetsmorgon" med OS-guldmedaljören Anna-Carin Ahlquist. Det skriver nyhetsbyrån Siren.

Nu vänder sig Granskningsnämnden för radio och tv till förvaltningsrätten. De vill att TV4 ska tvingas betala 50 000 kronor i straffavgift.

Casten Almqvist, vd på TV4, har tidigare och bett om ursäkt och gett löfte om att kanalen inte ska bryta för reklam på olämpliga ställen.

Vid flera tillfällen har TV4 blivit fällda för felaktig placering av reklamavbrott.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.