Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4:s Brottsplats Sverige "tar paus" i höst – kanske aldrig återuppstår

Publicerad: 6 juli 2016, 12:01

Foto: Pressbild/TV4

Hasse Aros kriminalprogram Brottsplats Sverige tar en paus i höst. En fåordig pressansvarig berättar att framtiden är oviss, både för programledaren och programmet.


Ämnen i artikeln:

Hasse AroÅsa SjöbergTV4

Efter makalösa 23 år som programledare för Efterlyst i TV3 lämnade Hasse Aro programmet. Istället sökte han sig till konkurrenten TV4 för att leda nysatsningen Brottsplats Sverige, där man under två säsongen gjort nedslag i kriminella Sverige tillsammans med ett expertteam som försöker lösa ouppklarade brott i direktsändning.

Men programmet ser inte ut att få en särskilt lång livstid. Enligt uppgifter till Resumé ska porgrammet läggas ner. På frågan om det stämmer, svarar Hasse Aro:
– Du får ringa Åsa Sjöberg om det, säger han och syftar på TV4-Gruppens programdirektör.

Men kommer Brottsplats Sverige att lägga ner?
– Du får som sagt ringa Åsa Sjöberg.

Åsa Sjöberg går dessvärre inte att nå, men via växeln hänvisas Resumé till Henrik Graan, pressansvarig för Brottsplats Sverige.
– Jag skulle vilja återkomma till dig. Jag pratar med Anna Rastner nu, för att få mer information kring frågan, säger han. Anna Rastner är programchef för TV4-Gruppen.

Efter några minuter ringer han åter tillbaka.
– Svaret på din fråga är att programmet tar en paus i höst. Det finns inte i tablån då, men hur länge pausen pågår kan jag inte säga just nu.

Är det helt säkert att ni kommer att plocka upp programmet igen?
– Det är svårt att säga, men det tar en paus i höst.

Varför?
– Det kan jag inte kommentera.

Har ni haft dåliga tittarsiffror? Vad har ni haft för tittarsiffror?
– Det kan jag inte heller kommentera.

Vill Hasse Aro hoppa av?
– Inga kommentarer.

Henrik Graan vill egentligen inte kommentera något alls. Varken huruvida de ser satsningen som lyckad eller inte, eller om programmet ska ersättas med någon annan kriminalsatsning. Däremot meddelar han att Hasse Aro ska fortsätta som vanligt med det stående inslaget "Krimkvarten" i Nyhetsmorgon, men att det fortfarande är osäkert om han kommer att dyka upp i andra programformat.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Hasse AroÅsa SjöbergTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.