Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4:s kuppförsök – vill ta över Aftonbladets kanalplats

Publicerad: 7 oktober 2014, 14:41

TV4 vill sända på Aftonbladets tv-frekvens.

(UPPDATERAD) TV4 hoppas kunna ta över Aftonbladet TV:s tillstånd att sända i marknätet. TV4 har nu skickat in en förfrågan till Myndigheten för radio och tv om att tills vidare få använda Aftonbladets tv-frekvens för att sända TV4 Film, skriver nyhetsbrevet Mediatrender i dag.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetTV4

TV4 Film fick inget eget tillstånd i marksänd tv, utan har sedan april fått dela sändningstillstånd med TV4 Fakta. Kanalen har tidigare ansökt om att få tillfälligt sändningstillstånd för att kunna sända kanalen under 24 timmar. De lyckades få tillfälligt tillstånd under totalt en månad, men vid en tredje ansökan sa det stopp.

Nu hoppas alltså TV4 Film kunna få använda Aftonbladets tv-frekvens, tills Aftonbladet påbörjar sändningarna för sin nyhetskanal.
David Österlund, distributionschef på TV4-Gruppen, säger så här i en kommentar till Mediatrender:

– Vi tycker att det är onödigt att frekvensutrymme står outnyttjat samtidigt som populära kanaler som TV4 Fakta och TV4 Film tvingas till begränsade sändningstider i marknätet. Vi såg därför en möjlighet att be att få sända på det tillgängliga utrymmet så länge inte Aftonbladet utnyttjar det.

– Vi vet inte hur länge det dröjer innan Aftonbladet kommer igång med sina sändningar eller att MRTV agerar på det faktum att Aftonbladet inte lever upp till sina åtagande enligt deras beviljade sändningstillstånd vilket andra TV-bolag som har fått sändningstillstånd har gjort. Vi vill ju naturligtvis att våra kanaler skall sändas i sin helhet så länge som möjligt, men är beredd att sända så länge som MRTV har möjlighet att bevilja oss sändningstillstånd.

Jan Scherman, tidigare vd för TV4 och numera affärsområdeschef för Aftonbladet TV, tar det hela med ro.

– Vi är glada över att vårt sändnintstillstånd är eftertraktat, men det hade varit på sin plats att TV4 hade hört av sig till oss i stället eftersom vi fått frekvensen, men de kanske skicka ett nytt brev, säger Jan Scherman.

Han är inte orolig över att Aftonbladet kan bli av med sin frekvens.

– Vi har en bra dialog med MRTV och vi räknar med att börja sända vid årskiftet, säger Jan Scherman.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.