Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4:s marknadschef säger upp sig – har inte gjort klart med nytt jobb

Publicerad: 27 mars 2013, 13:04

Lotta Lindborg

Lotta Lindborg slutar som marknadschef på TV4 den 30 april. Hon hoppas kunna hitta ett jobb på kundsidan, men har inte gjort klart med något nytt jobb.


Ämnen i artikeln:

TV4

TV4:s marknadschef Lotta Lindborg har sagt upp sig. Hon kom till kanalen 2007 som marknadschef inom B2B och har sedan i höstas haft ett bredare ansvar för marknadsföringen. Enligt Lotta Lindborg lämnar hon frivilligt.

– Det är mitt egna beslut. Jag har alltid drömt att jobba på kundsidan efter alla mina år i tv-branschen. Jag har alltid tänkt att jag skulle jobba på andra sidan med marknads- och produktplaner. Sedan fick jag chansen att bli Marknads-chef med ett bredare ansvar i höstas. Om jag inte hade fått den chansen så hade jag nog slutat på TV4 tidigare eftersom den här drömmen har funnits hela tiden, säger Lotta Lindborg till Resumé.

Lotta Lindborg kom in i tv-branschen 1997 och arbetade på Kanal 5 och MTV innan tiden på TV4. För en tid sedan meddelade hon TV4:s kommunikationsdirektör Åsa Jamal om sitt beslut och de båda har haft en bra dialog kring hur hennes uppdrag ska avslutas, enligt Lotta Lindborg.

– Det jobbigaste är att våga ta steget. Nu säger jag upp mig och kastar mig ut i det okända. Jag hoppas på en framtid inom kundsidan.

Varför lämnar du just nu?
– Återigen, den drömmen har legat och grott hos mig hela tiden. När jag fick det bredare ansvaret från marknadsföringen stärkte det mig än mer att våga ta steget och ta med mig all min kunskap till kundsidan.

Hur långt tålamod kommer du att ha med att hitta en ny arbetsgivare?
– Jag ska göra ett bra avslut och jobba fram till den 30 april. Sedan ska jag försöka ta tillvara på alla relationer som jag byggt upp under de här åren. Jag kommer inte att gå till första bästa jobb. Det ska vara rätt typ av jobb.

Det är inte så att du har fått sparken?
– Jag lämnar helt frivilligt. Det jag gör kanske kan uppfattas som osvenskt. Jag har tre barn och fyller snart 40 år. Jag har jobbat i tv-branschen sedan 1997 och nu hade jag chansen att göra någonting annat.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.