Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4:s plan: Vi ska finnas överallt

Publicerad: 4 oktober 2013, 08:05

TV4s nya giv att förpacka C More med TV4 Play Premium till ett sportpaket är inget hinder för att sälja C More. Men enligt TV4s vd Casten Almqvist är en försäljning inte prioriterad.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistC MoreTV4

– Det har aldrig varit fråga om ett försök att sälja C More, säger TV4s vd Casten Almqvist. Det har funnits ett stort intresse för kanalen och vi har lyssnat dem som kontaktat oss. Men en försäljning måste innebära något bättre än att driva verksamheten vidare och det har vi inte träffat på.

Att nu förpacka TV Play Premium, som i dag kostar 99 kronor i månaden, med C More Sport, till en sportkanal för 349 kronor, utgör egentligen inget hinder för en försäljning av C More om man så skulle vilja.

– C Mores ledning med Johan Kleberg i spetsen tror på att bredda sig och distribueras i många olika kanaler, säger Casten Almqvist. Det är skillnad på att vara ett distributionsbolag och ett programbolag och C More är ett programbolag. Det här är den nya tidens sätt att sälja C Mores innehåll. Och vårt övriga innehåll.

TV4s strategi är nu att finnas överallt. Man för diskussioner med Youtube om hur man ska distribuera sig där och har ett pilotprojekt kring idol, och man tittar också på andra aktörer som har stor spridning, inte minst de dagstidningar som nu sänder tv.

– Vi ska bli störst på tv oavsett plattform, säger Casten Almqvist.

Det kan tyckas som ett märklig agerande för att en dagen sälja en kanal (TV11) för att i nästa ögonblick starta en ny (TV12), men för Casten Almqvist är det helt logiskt.

– TV11 var en kanal i linjär form baserad på inköpt material och riktad till en yngre publik och för oss var det ingen bra affär, säger han. SBS såg en annan möjlighet i kanalen och då blev det en win-win. Nu kan vi använda de pengarna till att starta en kanal med en profil som vi tror mer på.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistC MoreTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.