Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4:s sportankare blir USA-korre

Publicerad: 26 september 2008, 09:30

TV4 utökar med ytterligare en reporter i USA. Sportankaret Karin Carlsson blir kanalens ”stringer” på den amerikanska västkusten. – Det ska bli oerhört roligt, säger hon till Resume.se.


TV4:s Karin Carlsson. Foto: TV4.

Utrikeskorrespondenten Bertil Karlefors och ekonomireportern Jens B Nordström finns på den amerikanska östkusten – och nu ska Karin Carlsson fylla tomrummet på västkusten.

Hon flyttar till San Francisco om en knapp månad och ska finnas där det händer i USA:s västra delar.

– Jag åker dit först och främst för sportens räkning, men Nyheterna och Nyhetsmorgon ska också kunna använda mig, det är ju val exempelvis. TV4 har ju Bertil Karlefors och Jens B Nordström på ostkusten, men det har inte funnits någon på västkusten, säger Karin Carlsson.

Har du bott i USA tidigare?
– Ja, jag spelade tennis på college för några år sedan, då bodde jag på ostkusten.

Karin Carlsson inledde sin tv-bana på kanalen Sport-Expressen, som sedan köptes av TV4. I fjol blev hon fast anställd av TV4. Hon har jobbat som programledare och reporter och har på senare tid varit ankare i Sporten på söndagarna.

Karin Carlsson stannar i USA till juni.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.