Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4:s stjärnproducent om X-Factors framtid

Publicerad: 10 december 2012, 12:54

Pelle Porseryd, exekutiv producent på TV4

Foto: Andreas Elgstrand

X-Factor har varit TV4:s dyraste satsning i historien. Men tittarna har delvis svikit talangjakten. I fredags nådde man första gången tittarsiffror över miljonen. Nu väntar en lång överläggning om programmet kommer att få leva vidare. – Man kan konstatera att vi inte lyckades nå de äldre tittarna säger X-Factors exekutiva producent Pelle Porseryd till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Pelle PorserydTV4

I fredags var det säsongsavslutning för X-Factor. För första gången lyckades programmet nå över miljonen under omröstningsrundan. Nu väntar en längre utvärdering som kommer att avgöra framtiden för storsatsningen.

– Vi kommer att påbörja ett omfattande utvärderingsarbete. Jag tycker att finalen blev en värdig avslutning. Att vi hade en tittarandel på 38 procent under omröstningen visar att vi har byggt upp en nyfikenhet kring programmet. Att vi inte nådde högre tidigare under kvällen beror på att "På Spåret" är ett fantastiskt program, säger Pelle Porseryd till Resumé.

Hur väl stämde tittarsiffrorna överens med era förväntningar?
– Det är ingenting jag vill kommentera, men man kan konstatera att vi inte har lyckats nå de äldre tittarna.

Vad beror det på?
– Det är just det som vi måste titta igenom: Vad kan vi göra annorlunda? Under första vändan så var siffrorna lägre än förväntat. Vi måste se om det har att göra med lanseringen eller något annat.

Kommer det att bli en ny säsong?
– Ingenting är klart än. Nu måste vi summera säsongen först.

Vilka förutsättningar finns för att det ska kunna bli en ny säsong?
– Det är i grund och botten ett bra program som tittarna är övervägande positivt inställda till. Ett exempel är att det var betydligt fler som röstade under X-Factors final än under Idol-finalen 2011.

Kommer ni att behålla samma jury?
– Det kan jag inte heller kommentera, vi är jättenöjda med deras insats.

Vad är du mest nöjd med när du ser tillbaka på säsongen?
– Att vi har sett talanger utvecklas under programmets gång. Det är flera som har lyckats under säsongen. Malcolm Brandin har redan börjat spela in sin skiva. Han är bara en av flera fixstjärnor som lyfts fram.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Pelle PorserydTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.