Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 säkrar Allsvenskan

Publicerad: 22 mars 2013, 12:44

TV4-Gruppen har lyckats säkra rättigheterna till Superettan och Allsvenskan fram till 2019. Därmed förlängs det nuvarande samarbetet ytterligare fyra år.


Ämnen i artikeln:

SuperettanTV4Allsvenskan

Det nya avtalet gäller mellan 2016 och 2019. Allsvenskan kommer även fortsättningsvis att sändas i C More medan Superettan går i TV4 Sport.

Förutom sändningsrättigheterna ingår TV4 och SEF, Svensk Elitfotboll, ett samarbetsavtal där kanalen får vara med och påverka strategierna inför framtiden.  
– Det här samarbetet innebär att vi kan fortsätta vår utveckling av och satsning på svensk fotboll i många år framöver och vi etablerar samtidigt ett nytt sätt att jobba mellan rättighetsägare och tv-bolag. Vi ser fram emot att tillsammans med SEF ytterligare förädla och stötta våra inhemska ligor som är stora publik- och tittarsporter, säger Johan Kleberg, vd C More och sporträttighetsansvarig TV4-Gruppen i ett pressmeddelande.  

Mats Enguist som är generalsekreterare på SEF utvecklar de båda parternas målsättning:
– Vår ambition har varit att teckna avtal där vi kan stärka vår strävan mot att bli Nordens bästa liga 2017. Här är TV4-Gruppen en perfekt partner för oss och våra föreningar. Detta avtal är inte slutet på en rättighetsförhandling, det är början på ett utvecklingsarbete där SEF, klubbarna och TV4-Gruppen har massor av intressanta möjligheter att skapa nya affärer.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SuperettanTV4Allsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.