Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 sänder direkt i mobilen

Publicerad: 31 maj 2010, 07:50

TV4-gruppen börjar sända fyra kanaler direkt för mobiltelefoner. Tjänsten startar lagom till Fotbolls-VM, som inleds nästa helg.


Ämnen i artikeln:

TV4 Expressen MobilabTV4Otto Sjöberg

Otto Sjöberg, vd Expressen TV4 Mobilab

TV4 har slutit avtal med Tre, Telia och Tele2 för tjänsten. Det kommer att vara operatörerna som säljer tjänsten och som bestämmer prislappen.

Det mobilabonnenterna som köper tjänsten får tillgång till är TV4, TV4 Plus, TV4 Fakta och TV 400. Kanalerna sänds live och innehållet är exakt det samma som i tv-kanalerna.
– Tidigare har innehållet varit begränsat av att vi inte haft rättigheterna mobilt för de amerikanska tv-serierna och filmerna. Men nu kommer man att kunna se House i mobilen. Enligt operatörerna är det här något som deras kunder efterfrågat, säger Otto Sjöberg, vd för TV4 Expressen Mobilab.

Lanseringen sker i samband med Fotbolls-vm – något som är viktigt för att få igång försäljningen.
– Du får tillgång till alla matcher som TV4 sänder. En del av dem går på dagtid och då är det smidigt att kunna smygtitta på matchen i mobilen.

Tjänsten kräver en 3G-telefon och för att tv-upplevelsen ska bli bra bör även skärmen vara av hyfsat stor.

Kanalerna sänder sitt innehåll live till mobilerna. Det kommer inte att gå att spela in sändningarna eller se gamla program med tjänsten.
– Däremot får operatörerna gärna lägga in vårt innehåll från TV4 Play.

Trots att TV4-gruppen har en bra relation med Telenor, som nyligen blev delägare i Canal Plus, så kommer inte operatören att sälja TV4:s mobiltjänst från start.
– Vi för självklart diskussioner även med Telenor, men de har haft lite längre startsträcka.

Hur bra är tekniken?
– Det är egentligen inte så komplicerat. Utsändningen av Nyhetskanalen, som loopas mellan nyhetssändningarna, är mer komplicerad. Men har du dålig mottagning kan du självklart få störningar i sändningen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.