Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

TV4 skrotar sin text-tv men SVT:s blir kvar

Publicerad: 11 mars 2015, 13:16

Bild från Vi på tv

Det finns inga planer på att lägga ned SVT:s text-tv, enligt Olov Carlsson som är Nyhetsdivisionens chef på SVT.


Ämnen i artikeln:

Olov CarlssonSVT

I måndags rapporterade Resumé om beskedet att TV4 avvecklar sin text-tv. Med anledning av det har Olov Carlsson, SVT:s chef för Nyhetsdivisionen, intervjuats om sin syn på SVT text-tv:s framtid i SVT:s personaltidning Vi på tv. Han konstaterar att de också ser "en viss vikande trend", men säger att han tycker tjänsten ändå fungerar väldigt bra.

– Fortfarande använder 28 procent av svenskarna i åldrarna 9-99 år text-tv varje vecka, många av dessa använder tjänsten dagligen – det måste ändå betraktas som ett fortsatt starkt genomslag.

Olov Carlsson säger vidare att text-tv, precis som andra traditionella medier, påverkas av en ökad press från nyare plattformar. Men han menar ändå att text-tv klarar sig bra. Olov Carlsson säger att det för tillfället inte finns några planer på förändringar i tjänsten och att han inte ser någon anledning till nedläggning så länge tjänsten fortsätter att vara populär.

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Olov CarlssonSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.