Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 slår tillbaka mot Hamilton

Publicerad: 7 mars 2013, 14:50

Åsa Jamal

Resumé kunde tidigare idag berätta om att SVT:s vd tillika ordförande för Radiotjänst, Eva Hamilton, inte bara bollar över frågan om licensjakten på dator-, surfplatte- och mobilinnehavare till politikerna, utan att hon även kopplar det hela till att TV4 har lagt ut sina kanaler på internet. Nu slår TV4:s kommunikationsdirektör Åsa Jamal tillbaka.


Ämnen i artikeln:

Åsa JamalTV4

– Först i höstas blev denna del av lagen verklighet, då TV4 lade ut sina kanaler på internet. Under våren har också Telia, Tele 2, 3, Magine och SVT börjat erbjuda denna tjänst. Radiotjänst måste följa den lag som finns, säger Eva Hamilton till Resumé.

Så löd beskedet från SVT-chefen angående att Radiotjänst har inlett en intensiv jakt på dator-, surfplatte och mobilanvändare – Eva Hamilton är inte bara SVT-vd, utan även ordförande för Radiotjänst.

TV4:s kommunikationsdirektör Åsa Jamal har nu gått i taket över att Eva Hamilton blandar in TV4 i diskussionerna:

–TV4 erhåller inte något som helst licensmedel. Att licenstvånget för mobiler, datorer och plattor skulle vara kopplat till TV4:s lansering av livesändningar på nätet är en tolkning av lagtexten som vi inte delar med Radiotjänst och SVT, säger Åsa Jamal.

TV4 erbjuder sedan i höstas sina kanaler live på nätet samt bakom betalväggen TV4 Play Premium, som kostar 99 kronor per månad.

SVT erbjuder från och med februari allt innehåll via SVT Play, vilket alltså rent tidsmässigt sett ligger betydligt närmare i anslutning till när Radiotjänst inledde sin licensjakt:

– Med tanke på Radiotjänsts och SVT:s nära koppling och samhörighet är ju det lätt att förstå att de delar åsikt om hur licensen ska drivas in, säger Åsa Jamal.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Åsa JamalTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.