Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 stoppar Förkväll

Publicerad: 26 januari 2011, 12:48

Förkväll försvinner från rutan i vår. Anledningen är att programmet inte levererade vad TV4 hade hoppats på när det gäller tittarsiffror.

Ämnen i artikeln:

FörkvällFredrik ArefalkTV4

FT

Fredrik Thambert


Förkvällsgänget: Foto: Linus Hallsénius/TV4.

– Förkväll gör uppehåll i vår, men planen är att programmet kommer tillbaka till hösten, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

Tittarna valde bort programmet trots en stark laguppställning med Adam Alsing, Linda Lindorff, Agneta Sjödin, Hans Fahlén och Carolina Gynning som programledare.

– Vi tycker inte att Förkväll levde upp till förväntningarna rent publikt, säger Fredrik Arefalk.

Under våren ska Fyran fundera över kring hur programmet kan förändras till den kommande hösten. Planen är att det ska komma tillbaka

– Vi tror väldigt mycket på idén i grunden och är medvetna att det krävs uthållighet för att förändra vanor, säger Fredrik Arefalk, som medger att kanalen länge har haft svårt att locka tittare mellan klockslagen som Förkväll sänds på.

Varför har tittarna svikit programmet?

– Det är inte så enkelt som att säga att tittarna sviker. Det var länge sen vi var starka den tidzonen, och det är därför vi i grunden tror att Förkväll kan växa sig starkt över tid. Men Utvecklingen under hösten var inte vad vi hade hoppats på.

Förkväll fick ta emot hård kritik under hösten för att innehålla överdrivet mycket produktplaceringar. Bland annat Alex Schulman sågade programmet i en krönika. Men att detta skulle ligga till grund för Fyrans beslut avfärdar Fredrik Arefalk.

– Recensioner lever vi med dagligdags, säger han.

Förkväll produceras av Titan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev