Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 stoppar Scherman-kritik

Publicerad: 14 november 2011, 09:25

Jan Scherman

Foto: Björn Elgstrand

TV4:s avgående vd Jan Scherman blev hårt kritiserad för att ha stulit showen från damlandslaget på Fotbollsgalan. I går i TV4-Sporten skulle han ha sågats. Men inslaget censurerades av sportchefen Hans Pekkari.


Jan Scherman överraskade många, inklusive exekutive producenten Pelle Porseryd, när han spontant tog micken när damlandslaget skulle hyllas på Fotbollsgalan för en vecka sedan. TV4:s avgående vd meddelade att TV4 hade kapat åt sig ett flertal sändningsrättigheter – men Schermans agerande på scenen fick hård kritik.

Det var tänkt att Scherman skulle sågas på Kanon & Kalkon-listan i TV4-sporten i går. Men det satte sportchefen Hans Pekkari stopp för, uppger Sportbladet.

– Att återigen recensera Jan Schermans insats på Fotbollsgalan fem dagar efter att en av våra medarbetare (Patrick Ekwall) redan kritiserat framträdandet på en annan TV4-plattform (fotbollskanalen.se) kändes för mig inte tillräckligt nytt och allmänintressant för att platsa på Kanon & Kalkon i konkurrens med andra ämnen som diskuteras i sportvärlden just nu., säger Hans Pekkari till Sportbladet.

I stället för vd-sågningen blev det en sågning av Malmö Redhawks som gått dåligt i början av säsongen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.