Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 storsatsar på Körslaget

Publicerad: 17 mars 2008, 12:43

Lördagen den 29:e mars är det premiär för TV4:s nya storsatsning Körslaget. Men redan ikväll laddar kanalen upp med den färska trailern som är en av de dyraste i TV4:s historia.


En påkostad tv-serien kräver en påkostad trailer. Fotograf: Johan Hellström

– Det är bara trailern för Nobel och Let´s Dance som kan mäta sig med den här, säger Helena Lundmark, projektledare för Körslaget-kampanjen.

Orsaken till att trailern har fått kosta är att Körslaget blir en av TV4:s största och dyraste produktioner i år.
– Allt är direktsänt. Vi har körerna på plats med lika många anhöriga, så det är en riktig mastodontproduktion.
 I sju program ska sju kändisar tävla med en kör från sin hembygd. Allt direktsänds från Magasin 7, där även Idol spelas in.

Programmet har tagit en lite ovanlig väg till TV4. Formatet är utvecklat av svenska Friday. Men det blev NBC i USA som först sände programmet ”Clash of the Choirs”. Där blev det succé.

Nu hoppas TV4 på att Körslaget ska bli den stora lördagsunderhållningen i vår. Redan ikväll börjar programmet marknadsföras med en trailer i TV4. Den kommer också att visas på bio med start nästa fredag.
– Det var en tuff produktion. Vi hade bara helikoptern under en dag och hade blåst, regn, sol och snö. Men vi klarade oss från dimma som tur var.

I nästa vecka kommer premiären att backas upp av en stor webbkampanj.

Programledare är Gry Forsell. De sju tävlande är sångerskan Siw Malmkvist, artisten Marko "Markoolio" Lehtosalo, Brolle Jr , dansbandssångerskan Lotta Engberg, Idolstjärnan Agnes Carlsson, schlagersångerskan Linda Bengtzing och hårdrockaren Joacim Cans.

Arbetsgrupp: Körslaget-kampanjen

Beställare: Gunnar Gidefeldt, TV4
Prodbolag: TV4
Byrå: Tempel
Projektledare: Helena Lundmark
Regi och klipp: Niklas Ladberg
Foto: Calle Persson, Johan Phillips
Helikopterfoto: Torkel Wingårdh
Koreograf: Felicia Maurice
Kostym: Gabriella Dinnetz
Musikproduktion: Jonas Saeed, Pontus Söderquist

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.