Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 Sveriges vd Åsa Severed får sparken

Publicerad: 13 november 2012, 10:22

Åsa Severed.

Foto: Linus Hallsénius/TV4.

UPPDATERAD. TV4-chefen Casten Almqvist sparkar TV4 Sveriges vd Åsa Severed sedan bolaget har tappat i försäljning. Enligt Resumés källor tappar TV4 Sverige över 100 miljoner i intäkter jämfört med i fjol. Efter Resumés publicering hör TV4:s pressavdelning av sig och menar att det handlar om "att en tjänst helt enkelt försvinner".


Ämnen i artikeln:

TV4

Åsa Severed har under de senaste fem åren byggt upp TV4:s lokala  annonsförsäljning till en formidabel framgång. I fjol drog bolaget in  över 700 miljoner kronor och betraktas av lokaltidningarna som en svår  konkurrent.

Men nu har konjunkturen slagit till mot annonseringen i landsorten, vars  tidningar tappade 17 procent i försäljning under tredje kvartalet.

Uppenbarligen har den sviktande konjunkturen också drabbat TV4 Sverige.  Ett tapp på drygt 100 miljoner motsvarar omkring 15 procent.

Enligt Resumés källor har det lett till att TV4-chefen Casten Almqvist  nu sparkar TV4 Sveriges vd Åsa Severed.

När Resumé när Åsa Severed säger  hon:

– Jag vill varken bekräfta eller kommentera uppgifterna.

TV4 Sverige är ett helägt dotterbolag inom TV4-gruppen. Bolaget äger och  driver TV4-gruppens lokala stationer och sänder lokal-tv i hela  Sverige.

Resumé har sökt Casten Almqvist. Efter publiceringen av denna artikel får Resumé ett mejl från TV4:s pressavdelning:

"Vi håller på att se över organisationen för försäljningsverksamheten och planerar att integrera den lokala annonsförsäljningen med den övriga försäljningsverksamheten. Det medför att vd-rollen inom TV4 Sverige försvinner, men det handlar inte om att någon får sparken, utan att en tjänst helt enkelt försvinner. Däremot är organisationsförändringen en fråga för MBL-förhandlingar, som just nu pågår. Och därmed har vi inte några ytterligare kommentarer just nu."

Samtidigt förnekar TV4 att TV4 Sverige skulle gå 100 miljoner kronor back.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.