tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 tappar U21-EM

Publicerad: 24 februari 2017, 08:11

Sommaren 2015 tog Sverige guld i U21-EM som sändes i TV4. Nu har Discovery Networks med Kanal 5 över sändningsrättigheterna.

Ämnen i artikeln:

Bonnier BroadcastingDiscovery Networks SwedenEmir OsmanbegovicTV4Kanal 5

FT

Fredrik Thambert


För två år sedan tog det svenska folket det dåvarande U21-laget till sina hjärtan. De lyckades ta sig till EM genom en bragdartad kvalinsats för att sedan gå och vinna hela turneringen. Då sändes U21-EM i TV4. I sommar är det dags igen. Men nu har Discovery Networks Sweden lagt vantarna på rättigheterna.
– Det ska bli väldigt spännande att se vad den här svenska upplagan kan göra i Polen och vi hoppas så klart få uppleva en lika magisk sommar som senast då U21-laget vann hela turneringen, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport, i ett pressmeddelande.

Sveriges matcher kommer att visas i Kanal 5 medan övriga matcher sänds i Eurosport. Dessutom kommer alla matcher att sändas på Discovery Networks Swedens digitala plattformar.

Tv-bolaget också rättigheterna till VM-kvalet i fotboll där herrlandslag jagar en plats i VM i Ryssland 2018. Förra hösten kom nyheten att TV4/C More tar över rättigheterna att sända kvalmatcherna från och med hösten 2018 till VM 2022.

TV4 och SVT delar också rättigheterna till herrarnas fotbolls-VM 2018 och 2022 samt fotbolls-EM 2020.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev