Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 tar över sändningarna av landslagets kvalmatcher

Publicerad: 26 september 2016, 11:08

John Guidetti i lnadslagsdräkten.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

TV4/C More kommer att sända herrlandslagets matcher från och med hösten 2018 till VM 2022.


Ämnen i artikeln:

FotbollCMoreLandslagetTv-branschenTV4

Sedan tidigare är det klart att TV4 och SVT kommer att sända VM- och EM-turneringarna 2018, 2020 och 2022. Nu meddelar TV4-Gruppen att de har säkrat rättigheterna till alla europeiska kvalmatcher till EM och VM samt den nya turneringen UEFA Nations League.

I dagsläget är det Discovery Networks Sweden (Kanal 5) som sänder herrlandslagets matcher fram till VM i Ryssland år 2018.
– Vi har under en tid medvetet valt bort vissa sporträttigheter för att i stället satsa på dem vi verkligen tror på. Tillsammans med Allsvenskan och nyligen förlängda SHL blir detta kronan på verket i vår strategi. Hos TV4 och C More kommer publiken hitta de bästa svenska ligorna och all landslagsfotboll under lång tid framöver, säger Casten Almqvist, vd för TV4 och Bonnier Broadcasting i ett pressmeddelande.

Kvalmatcherna kommer att sändas i TV4-Gruppens kanaler och online på C More.
– Genom TV4-Gruppens och C Mores olika plattformar kommer vi bygga en unik och heltäckande bevakning, både av Sveriges matcher, att hela Europa spelar kval och nya Uefa Nations League – och erbjuda våra tittare och kunder världens bästa fotboll på alla plattformar, kommenterar Erik Westberg, sportchef för TV4 och C More.

Tidigare i september har C More skrivit långa avtal med SHL, HockeyAllsvenskan och högstaligorna i handboll och innebandy.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.