tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 tvingas lämna ut film från Fuskbyggarna

Publicerad: 2 december 2014, 08:25

Mannen har medverkat som uppgiftslämnare i programmet Fuskbyggarna.

TV4 tvingas lämna ut material från ett avsnitt av Fuskbyggarna där en man medverkar som uppgiftslämnare. Han hävdar att hans identitet röjdes i programmet trots att han lovats anonymitet.

Ämnen i artikeln:

FuskbyggarnaNordisk FilmTV4

SS

Susanna Sköld


Att TV4 måste lämna ut filmen står klart efter att Högsta domstolen vägrat att pröva målet mellan mannen och Nordisk Film. TV4 säger att förtroendet för bolaget kan urvattnas om personer som medverkar endast kan användas på ett sätt som de godkänt. Mannen har begärt skadestånd från Nordisk Film för att hans identitet som källa ska ha röjts i programmet. Han vill dessutom att Nordisk Film och TV4 ska ge ut det material som filmades när han lämnade uppgifter om arbetsförhållanden och sina erfarenheter från sin tidigare arbetsgivare. Han säger att han i det materialet ska ha utlovats anonymitet och att han inte har gett sitt samtycke till att hans identitet fick röjas.

Både TV4 och Nordisk Film har bestridit mannens yrkande och hävdar att utlämningen av materialet skulle innebära en risk för att allmänhetens förtroende för TV4 skulle urvattnas. Men eftersom Högsta domstolen beslutat att inte pröva målet, ska TV4 och Nordisk film nu lämna ut materialet till mannen i enlighet med Tingsrättens och Hovrättens beslut.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev