Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 utmanar SVT om bandyn

Publicerad: 6 oktober 2009, 12:52

Nu blir det kamp på riktigt om elitseriebandyn i rutan. SVT har 18 matcher i vinter och storsatsar på slutspelet. Nu har TV4 Sport köpt 13 matcher – och det kan bli fler. –  Bandyn blir en av de rättigheter vi ersätter hockeyallsvenskan med, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4 SportBandy

Både SVT och TV4 sänder mycket bandy i vinter. Foto: Erik Jonsson, svenskbandy.se.

Det är framför allt fredagskvällarna som viks åt bandyn i TV4 Sport. Den nyinköpta rättigheten ersätter därmed den till Viasat förlorade hockeyallsvenskan som tidigare var paradnumret på fredagarna. Första matchen i rutan blir premiärmatchen Hammarby-Broberg den 30 oktober.

TV4 Sport, som i fjol gick in och sände någon enstaka match, storsatsar och kommer att ha sju kameror runt planen – SVT  som hyllats för sina bandysändningar har fem kameror.

–  Det blir minst 13 matcher, det kan bli fler, säger Hans Pekkari.

Eventuellt kan TV4 Sport också lägga beslag på någon av slutspelsmatcherna som inte sänds i SVT.

Bandyn fick ett tittargenombrott i SVT i fjol då matcherna sändes i SVT:s huvudkanaler – tittandet ökade med 90 procent och slutspelsmatcherna hade i snitt fler hundra tusen tittare och ingick i Vinterstudion-blocket.

–  Bandy blir vårt stora nummer på fredagar, det är en perfekt dag för bandy och TV4 Sport kan lyfta bandyn på samma sätt som vi lyfte hockeyallsvenskan tidigare. Det är jättekul att vi etablerar oss inom ytterligare en stor och klassisk svensk sport, säger Hans Pekkari.

SVT, som sänder totalt 18 matcher, börjar sända på annandagen, fortsätter med fyra seriematcher under januari och kraftsamlar under slutspelet.

SVT sänder SM-finalen i vanlig ordning.

Programledare för bandyn i TV4 Sport blir Marika Eriksson som tidigare ledde sändningarna från hockeyallsvenskan.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTTV4 SportBandy

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.