Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 utmanar SVT om vintersporten

Publicerad: 27 november 2009, 14:49

TV4 ökar vintersportsatsningen – med junior-VM i skidskytte.
Kanalen delar även rättigheterna för alpina VM och längdskid-VM 2011 och 2013 med SVT.
–  Vi vill sända mer vintersport framöver. SVT gör kompetenta vintersportsändningar, det kommer vi också att göra, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.


Ämnen i artikeln:

TV4Hans PekkariSVT

SVT:s framgångar på vintersportområdet med bland annat populära Vinterstudion har fått TV4 att ta upp kampen om rättigheterna.

Sedan tidigare sänder TV4 Sport från de alpina världscupetävlingarna som avgörs i österrike och från längdvärldscupens tävlingar i Finland – närmas  (de tävlingar som avgörs i Österrike) och längdvärldscupen – närmast Kuusamo helgen.

Avtalen med EBU säger också att TV4 och TV4 Sport från och med 2011 får sända mer vintersport.

– Vi har tillsammans med Sveriges Television säkrat rättigheterna till både alpina VM och längdskid-VM 2011 och 2013, men är ännu inte klara med våra diskussioner om exakt hur rättigheterna ska fördelas, säger Hans Pekkari och fortsätter:

–  Vi vill sända ännu mer vintersport framöver i TV4 och TV4 Sport, eftersom vi vet att intresset för längdskidor, alpint och skidskytte är grundmurat och stort bland svenska TV-tittare.

TV4 Sport kommer att sända junior-VM i skidskytte i Torsby 30-31 januari.

– Där hoppas vi mycket på att framtidslöftet Fredrik Lindström, som har världscuprutin, ska göra något stort på hemmaplan. Det är alltid intressant att vara tidigt ute och visa framtidens stjärnor, säger Hans Pekkari.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Hans PekkariSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.